Skoletjeneste

Love Electron-udstillingerne er ikke som normale kunstudstillinger. Det handler ikke kun om at publikum skal dukke op, betragte kunsten og så tage hjem igen. Love Electron+ er navnet på den publikumsinddragende del af konceptet, hvor gæsterne inviteres til selv at skabe værker, der fortolker årets tema.

Hvert år inviteres skoleklasser fra hele Fyn til at komme og være medskabere af udstillingen. De klasser der tilmelder sig – og som der er kapacitet til at byde velkomne – besøger Filosoffen om formiddagen og integrerer deres værker i udstillingen. Om eftermiddagen kan helt almindelige gæster gøre det samme. På den måde hæver Love Electrons udstillinger sig over den statiske præsentationsform, og bliver til levende kunstoplevelser i konstant udvikling.

Hvad sker der i værkstederne? • Eleverne skaber digital kunst om forholdet mellem menneske og maskine • Kunsten formateres til QR-koder • QR-koderne laserskæres i finér

Elever der deltager i Love Electrons udstillingsværksteder kan lave stop-motion-film, tage billeder af sig selv som cyborgs eller udfolde sig på andre kreative måder, der kan gemmes digitalt. Når eleverne har produceret digitalt indhold, skal det ”oversættes” til en QR-kode, som de herefter får lov at laserskære i finér.

Hver elev får to udskårne QR-koder, en de må beholde, så de kan aflæse deres digitale kunst hvor som helst, og en der bliver føjet til den store Humachine. Humachine er en robot-installation, der kan læse koderne og vise indholdet, og er altså et aktivt kunstværk.

Hvis der er elever i klassen, som i forvejen udtrykker sig kreativt, og har lyst til at arbejde med udstillingens tema på forhånd, må de gerne medbringe digitalt indhold, i form af video, musik eller grafik, som de har lavet hjemmefra.

LoveElectron kan desuden bistå med kørselstilskud til skoleklasser.

Det er muligt at bestille en rundvisning på udstillingen på forhånd. Se mere på Humachine